Handsfree noise gate

De Noise gate pcb voor handsfree is te verkrijgen op Ebay SSM2167 is de chip op de PCB. Het is een kleine 1.5 bij 2 cm PCB.

Voor amateur gebruik in de auto maak R1 22K en maak R2 1K5. Beide originele weerstanden ( SMD ) verwijderen. Er zitten gaatjes in de print voor draad weerstanden dus geen smd nodig.

Voor amateur gebruik in de auto C2 verhogen met 10 microFarad door deze over het origineel te plaatsen. Dit mag een gewone kleine elco zijn die over de SMD die op de print zit komt te zitten. Die hoeft dus niet verwijderd te worden. De gate blijft dan langer open. Dat is handig als je met het volume in de spraak sterk zakt. Ik heb ook een versie gemaakt zonder die extra condensator. Dan is de reactie een stuk sneller. Te snel bleek.

Het gewenste output level.

Output met potmeter ( Log type, let op soms staat er een B op maar ik heb ook log types met een A er op. Dat is verwarrend. Even meten. Als midden stand niet de helft is van de weerstand is het een log type.)

Waarde van potmeter. Zoiets van van 4k7 of 2k2 en dan reduceren naar gewenst niveau.

Vergeet in geval van het gebruik van een condensator microfoon niet een 10K pull up te gebruiken. Want dan hoor je niets. 10K van de microfoon naar de plus heb je nodig bij de eenvoudige condensator microfoons.

Let op pin 7 van het Ic is de gate. Die hangt dus aan R1 en niet aan R2 zoals de tabel doet geloven